waterkant.net Website moet gemeenschap informeren over BTW in Suriname

<target=”_blank” rel=”noopener”>

Suriname voert per 1 juli 2018 de Belasting Toegevoegde Waarde(BTW) in. Het gaat om een heffing van 17,5% op luxe goederen. Gisteren werd daarvoor een speciale BTW website gepresenteerd. Deze is een sec informatieve website, die de gemeenschap moet informeren over alle vragen betreffende de voortgang met betrekking tot de invoering van de wet BTW.

Zoals bekend moet de wet nog worden behandeld in De Nationale Assemblee en nog worden ingevoerd. Vooruitlopend is er vanuit het Ministerie van Financiƫn, met name de Directie belastingen gemeend, alle informatie met betrekking tot de voortgang te delen, vanaf de launch van het Seminar op 16 november 2017.

De Directeur de heer Roy May, die de persconferentie leidde, gaf een overall view over de transformatie van de belastingdienst. De BTW website is te vinden op https://btw.belastingdienst.sr.