srherald.com – Pappen en nathouden geen optie bij belastinghervormingen

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiƫn zei in zijn openingstoespraak tijdens het Belastingseminar 2017 dat de belastinginkomsten in termen van het bruto binnenlands product (bbp) van Suriname zeer laag is vergeleken met andere landen die een mindere afhankelijkheid van de overheid hebben.

De inkomsten moeten worden opgevoerd, maar niet zonder aandacht voor de fundamentele vraagstukken van rechtvaardigheid draagkracht en duurzaamheid. Het verbeterde fiscaal stelsel moet zodanig zijn dat iedere burger naar draagkracht en vermogen kan bijdragen aan de ontwikkeling van ons land.

De hervorming van de Belastingdienst moet er uiteindelijk toe leiden dat de landsinkomsten in het jaar 2020 moeten zijn gegroeid met 4 tot 6 procent. Het proces zal twee tot drie jaar in beslag nemen. Uiteindelijk zal onder andere het kassysteem en de manuele invoering worden opgeheven. De ICT zal dus een heel belangrijke rol vervullen in het geheel.

NII